Adeline E. Knapp

Adeline E.Knapp oli amerikkalainen toimittaja, kirjailija, sosiaaliaktivisti, luonnonystävä ja kouluttaja, joka kuitenkin parhaiten muistetaan ja tunnistetaan hänen tunteikkaasta ja tunnetusta lesbosuhteestaan Charlotte Perkins Gilmanin kanssa. Adeline oli tunnettu vuosisadan vaihteen (1860-1909) San Fransiscon lahden alueella niin kirjallisuuspiireissä kuin myös San Fransisco Callin lukijoiden parissa, sillä hän mielellään kirjoitti kolumneissaan päivänpolttavista asioista ja nosti esille aiheita, joista kaikki eivät olisi halunneet kuulla.

Hän toi esille ajatuksiaan lastenkäytössä töissä ja kiinalaisvastaisuutensa. Hän myös kirjoitti ja antoi luvan käyttää tekstejään propagandaan, koska hän oli naisten äänivaltaa vastaan, eikä nähnyt siinä mitään hyvää, että naisille tulisi äänestysoikeus. Kirjoituksissaan hän toi esille myös mieltymystään luontoon ja vahvaa tietämystään asioista.

Oma lehti

Adelinella oli 14-vuotiaana oma 4-sivuinen 12-palstainen lehti The Queen City Enterprise, joka ilmestyi kerran kuukaudessa melkein kahden vuoden ajan- ja huomio! Hän oli tosiaan vain 14-vuotias. Hänellä oli vielä nuorena ajatus siirtyä lääketieteen palvelukseen, kuten hänen vanhenpansa olisivat halunneet mutta niin ei sitten kuitenkaan lopulta käynyt. 24-vuotiaana Adeline alkoi toimittajan työt Buffalo Christian Advocate lehdessä, senkin aikana hän vielä opiskelija kolme vuotta Buffalon yliopistossa lääketiedettä, kunnes hän päätti muuttaa Kaliforniaan.

Adeline Kaliforniassa

Kaliforniassa Adeline asettui San Franciscoon ja sai töitä San Francisco Call lehdessä, minne hän perusti naisten oman osaston. Hän myös osti itselleen viikkolehti Alameda County Expressin ja teki samalla siis toimittajan töitä kahdelle lehdelle, jota hän toista myös kustansi. Vuosi Expressin ostosta, hän yhdisti sen Oakland Daily Tribuneen ja alkoi pian kirjoittaa nimellä Miss Russel joka viikkoista palstaa hevosista ja karjasta ja omalla nimellään kaikenlaisia muita artikkeleita. Lyhyen uransa aikana Adeline ehti saada valmiiksi yhdeksän kirjaa.